"Clafoutis" de dovlecei cu mozarella si menta, façon "Papilles et pupilles"

Pentru 4 persoane:

Ingrediente clafoutis

  • 70g faina
  • 2 oua
  • 1/3 l lapte
  • 10 frunze de menta taiate fin
  • sare si piper

Ingrediente compozitie cu dovlecei

  • 3 dovlecei medii (de la bio&co bineinteles:)
  • 70 -100g de mozzarella
  • 15 masline negre
  • 1 lingura de pudra de usturoi sau 5 catei de usturoi striviti
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper

Taiati dovleceii rondele, calitii putin la foc mic in ulei cu usturoiul, sarea si piperul (dupa gust), pana se rumenesc putin pe toate partile.

Taiati mozarella in cuburi mici si maslinele in rondele

Pregatiti compozitia de clafoutis amestecand toate ingredientele pentru a obtine o pasta omogena.

Preincalziti cuptorul la 180°C, ungeti cu putin unt sau ulei de masline o forma de tarta adanca sau mai multe forme individuale, puneti rondelele de dovlecei, maslinele, cuburile de mozarella, iar pe deasupra varsati compozitia de clafoutis.

Lasati la cuptor 20 minute. Degustati cald, caldut sau rece cu peste, carne sau o simpla salata verde cu usturoi.

Pofta buna!