Tempura de fasole verde

INGREDIENTE

  • 400g de fasole verde

  • 200g de faina (poate fi faina de orez, de soia, de grau etc)

  • 35 cl de apa gazoaza rece de la frigider

  • 5 linguri de sos de soia

  • 3 linguri de zeama de portocala

  • 1 lingura de suc de ghimbir (sau 1 cm de ghimbir ras fin amestecat cu o lingura de apa)

  • 1 lingura de ceapa de tuns taiata fin

  • 4 cuburi de gheata

  • ulei de prajit

  • floare de sare

  • piper proaspat macinat

Pregatiti mai intai pasta de tempura: amestecati faina cu apa gazoasa rece si sare si puneti la frigider (cu tot cu cocoloase daca ati reusit aceasta performanta:)

Fierbeti fasolea verde 5 minute intr-o oala cu apa sarata, scurgeti bine de apa.

Amestecati sosul de soia cu sucul de portocala, ghimbir si 2 linguri de apa.

Incalziti uleiul de prajit. Scoateti pasta de tempura din frigider si adaugati cele 4 cuburi de gheata fara sa amestecati. Puneti cate 5-10 pastai de fasole verde in pasta de tempura si apoi in tigaie la prajit fara sa le intoarceti pana nu se rumesc. Scoateti intr-un castron sau pe tava mare cu un servet pentru a absorbi excesul de ulei. Presarati floarea de sare, piper si serviti cu sosul de soia. Va veti epata cu siguranta invitatii la aperitiv:)

ateliere fara frontiere