Maxi - Dovlecei umpluti cu orez si seminte

INGREDIENTE (4 persoane)

  • 1 maxi - dovlecel (sau cate un mini dovlecel de persoana)

  • 500g de orez arborio fiert

  • 50g de unt

  • 4 galbenusuri de ou

  • 80g de parmezan ras

  • 1 varf de nucsoara

  • 4 linguri de ulei de masline

  • sare si piper

Spalati dovlecelul si taiati in 2 pe lungime, scobiti miezul si semintele si puneti deoparte. Daca dovleceii nu au seminte formate, puteti adauga seminte de dovleac sau de flaorea soarelui. Presarati sare peste cele 2 jumatati. Intr-o tigaie caliti in ulei de masline semintele si miezul de dovlecel taiat fin timp de 15 minute pana caramelizeaza, adaugati sare si piper.

Pre-incalziti cuptorul la 200°C. Amestecati orezul fiert, miezul de dovlecel si semintele, untul, galbenusurile 1 cate 1, apoi parmezanul si la sfarsit nucsoara.

Scurgeti bine jumatatile de dovlecel de zeama, puneti intr-o tava unsa cu ulei de masline, umpleti cu amestecul de mai sus si puneti 45 de minute la cuptor, pana se rumeste deasupra!

ateliere fara frontiere