Aperitiv cu dulceata de sfecla cu scortisoara, anason stelat si ghimbir

INGREDIENTE (pentru 1 borcan de 375g)

  • 0.5 kg de sfecla rosie

  • zeama de la 1 lamaie

  • sucul de la 1/2 portocala

  • coaja de la 1/2 portocala (netratata sau bio)

  • 175g de zahar brun

  • 1 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie

  • 3 cm de ghimbir

  • 1 baton de scortisoara

  • 1 anason stelat

Coaceti sfecla rosie la 180°C la cuptor , lasati sa se raceasca si curatati coaja, apoi radeti fin.

Puneti intr-o oala cu zeama de lamaie si de protocala, coaja de portocala si zaharul brun. Adaugati mirodeniile, lasati sa fiarba si apoi lasati inca 30 de minute la foc mic. Scoateti scortisoara si anasonul stelat inainte de a pune in borcan.

Se pastreaza bine la frigider 1 luna si se savureaza pe tartine cu unt sarat la aperitiv!

ateliere fara frontiere