Zaalouk - salata de vinete marocana

INGREDIENTE (4 persoane)

  • 2 vinete

  • 3-5 tomate

  • 6 linguri de ulei de masline

  • 2 catei de usturoi striviti

  • 2 linguri de patrunjel + 2 linguri de coriandru taiat fin

  • 1 lingurita de chimion macinat

  • sare si piper

Preincalziti cuptorul la 200°C, puneti pe o tava tomate intregi si vinetele intepate cu o furculita, lasati 30 minute (tomatele) si 45 de minute (vinetele). Lasati legumele sa se raceasca, apoi curatati vinetele de coaja si taiati in bucati mici, apoi striviti cu o furculita, la fel separat si pentru tomate. Caliti usturoiul in ulei, apoi adaugati tomatele strivite si lasati 10 minute la foc mediu fara capac, adaugati apoi vinetele, patrunjelul si coriandrul, sare si piper si lasati inca 10 minute; la sfarsit adaugati pudra de chimion si lasati sa se raceasca bine inainte de a servi cu paine sau lipie. Delicios in aperitiv!

ateliere fara frontiere