Vinete cu iaurt si sofran

INGREDIENTE

  • 2 vinete

  • ulei de masline

  • 2 linguri de samburi de pin copti

  • 5 linguri de seminte de rodie

  • 20 frunze de busuioc

  • sare si piper

  • pentru iaurtul cu sofran: cateva filamente de safran+2 linguri de apa calda+180g de iaurt grecesc+1 catel de usturoi strivit+2.5 linguri de zeama de lamaie+3 linguri de ulei de masline

Pregatiti sosul de iaurt cu toate ingredientele amestecate cu grija si puneti la frigider

Preincalziti cuptorul a 220°C si puneti vinetele in cuburi, unse cu ulei, apoi adaugati sare si piper. LAsati 30 de minte si lasati sa se raceasca.

Puneti cuburile de vinete pe o farfurie, apoi sosul d eiaurt, samburii de pin si boabele de rodie, apoi frunzele de busuioc taiate grosier sau intregi si degustati imediat!

ateliere fara frontiere