Fasole pastai cu sos de rosii si ghimbir

INGREDIENTE

  • 600g de fasole pastai

  • 3 tomate

  • 2 cepe albe sau salote

  • 2 catei de usturoi

  • 1 bucata de ghimbir (2 cm)

  • coaja de la 1 lamaie netratata sau bio

  • 2 lingurite de tarhon

  • 1 lingurita de cimbru

  • 1/2 lingurita de oregano

  • ulei de masline

  • sare si piper

Curatati fasolea pastai de ate si codite. Fierbeti intr-o oala mare de apa sarata 3-10 minute si clatiti repede cu apa rece.

Taiati fin tarhonul /patrunjelul si amestecati cu coaja de lamaie.

Taiati fin ceapa si ghimbirul. Taiati grosier tomatele. Caliti ceapa in ulei 2 minute, adaugati usturoiul strivit, ghimbirul ras sau taiat fin, cimbrul si oregano. Dupa un minut adaugati tomatele si lasati inca 5 minute, apoi adaugati fasolea, sare si piper; adaugati ulei de masline si lasati la foc mic inca 15 minute. Inainte de a servi presarati amestecul de tarhon si coaja de lamaie.