Dovlecei cu lophantus

Aceasta asociere culinara este absolut delicioasa atat intr-o forma gratinata la cuptor, cat si simpli, caliti la tigaie!

INGREDIENTE

  • putin ulei de masline pentru tava

  • 1.5 kg de dovlecei

  • 300g de branza emmental, comté (sau resturi de branza si cascaval din frigider)

  • 1 buchet de lophantus

  • 1/2 litru de apa cu un cub de legume

  • putina sare si piper

Ungeti tava cu putin ulei de masline, puneti un strat de dovlecei taiati felii, cuburi sau fasii, apoi branza rasa si frunze de lophantus taiate grosier, sare daca e nevoie (in functie de tipul de branza folosit) si putin piper.

Repetati operatiunea si terminati cu un strat de branza. Varsati ‘supa’ de legume de deasupra, puneti o folie de aluminiu peste tava si puneti la cuptor 40 de minute la 180°C.