Salata de sfecla rosie coapta

INGREDIENTE

  • 500g de sfecla rosie

  • 40g de seminte decojite de floarea soarelui

  • 4cl de sirop de artar

  • 3 linguri de otet de xeres (sau balsamic)

  • 3 linguri de ulei de masline

  • 2 catei de usturoi striviti

  • 10g de frunze de asmatui sau patrunjel

  • 60g de frunze de babyspanac sau rucola, mangold sau frunze de sfecla tinere

  • sare de mare grujoasa si piper proaspat macinat

Preincalziti cuptorul la 200°C, spalati bine sfecla si inveliti fiecare sfecla in folie de aluminiu. puneti la cuptor 40-90 de minute in functie de marimea sfeclei (verificati din cand in cand cu lama unui cutit daca s-a copt).

Coaceti semintele de floarea soarelui la cuptor.

Dupa ce s-a racit sfecla putin, scoateti coaja cat este inca calda si taiati felii fine sau cuburi si amestecati intr-un castron mare cu restul de ingrediente. Decorati cu assmatui sau patrunjel proaspat taiat.