Cheese cake de dovlecei cu branza de capra

INGREDIENTE

  • pentru aluat - 100g de paine toast (paine prajita), 50g de parmezan si 50g de unt

  • pentru crema - 2 dovlecei, 200g de branza de capra + 150g de cream cheese (tip St moret, Philadelphia etc), 2 oua, 2 linguri de lapte, 1 lingura de faine, 1 catel de usturoi, 1 lingurita de chimen, 3 lingurite de patrunjel, sare si piper

Preincalziti cuptorul la 180°C.

Taiati extremitatile dovleceilor si indepartati-le, taiati dovleceii in felii fine pe lungime si puneti-le sa fiarba cateva minute apoi puneti sub apa rece si lasati la scurs.

Sfaramati branza de capra, amestecati cu branza tartinabila, apoi adaugati laptele, usturoiul si patrunjelul mixate fin, chimion, oua si faina. Adaugati sare, piper si dovleceii bien scursi de apa.

Mixati feliile de toat cu parmezanul ras si untul, intindeti bine intr-o forma de cheese cake cu dosul unei linguri si tasati. Adaugati crema si lasati 40 de minute la cuptor.

Lasati sa se raceasca si puneti la frigider cateva ore cel putin -ideal ar fi sa-l pregatiti cu o zi inainte).