Cuscus de conopida cu humus

INGREDIENTE

  • 450g de conopida

  • 1 lingura de ulei

  • 1 lingura de chimion pudra

  • 1/2 lingurita de cardamom praf

  • 1 varf de curcuma pudra

  • 45g de fistic pisat

  • 25g de seminte de pin coapte

  • 50g de seminte de rodie

  • 1 buchetele de patrunjel

  • 1 buchetele de menta

  • 30g de merisoare uscata si/sau o portocala curatata de coaja si taiata sferturi

  • 1 lingura de coaja de lamaie

  • 1 lamaie taiata sferturi

  • pentru humus: 1 cutie de boabe de naut, 3 linguri de pasta de susan tahini, 3 linguri de ulei, 1/2 lingurita chimion, zeama de la 1 lamaie, 1 catel de usturoi sau usturoi verde, sare si piper mixate impreuna

Mixati conopida proaspata pana cand devine ca un cuscus, apoi caliti 5 minute la tigaie in putin ulei.

Intr-un castron mare puneti conopida calita, adaugati chimion si cardamom, apoi sare si piper dupa gust. Adaugati fisticul, semintel si verdeturile taiate grosier.

In humus puteti adauga 1 lingurita de coaja de portocala pentru un gust mai exotic!

Cu putin curcuma pe deasupra pentru culoare !