Pizza cu dovlecei

INGREDIENTE

  • 1 aluat de pizza (facut in casa de preferinta cu 250g de faina integrala, 1 lingurita de sare, 1 lingura de rozmarin, cimbru, 60ml ulei de masline si 120ml apa rece)

  • 1-2 dovlecei

  • 200ml pasta de rosii sau rosii cuburi in sos de rosii la conserva

  • 1 lingura de ierburi de Provence

  • cateva picaturi de Tabasco sau un varf de fulgi de chilli

  • cateva tomate cherry

  • 100g de mozarella -optional

  • sare si piper

Preincalziti cuptorul la 210°C. Spalati dovleceii si ori ii dati prin razatoare ori ii taiati cuburi mici, apoi puneti la marinat intr-un castorn cu sare, piper, ierburi de Provence, Tabasco sau chilli.

Puneti aluatul de pizza pe o hartie de copt, puneti pasta de rosii peste, fasii de mozarella si apoi dovleceii fara zeama pe care o lasa. Pe deasupra puneti tomatele cherry taiate pe jumatate.

15 minute la cuptor si degustati imediat, la aperitiv sau ca fel principal, cu o salata!