Tajine de mangold

INGREDIENTE

  • 2-3 buchete de mangold (doar tijele, frunzele pastratile pentru alta reteta)

  • 1 ceapa

  • 3 catei de usturoi

  • 3 cartofi

  • 250g de tomate intregi in sos (in conserva)

  • 300g de naut (in conserva)

  • 1 lingurita de ghimbir ras

  • 1 lingura de coriandru pudra

  • ulei de masline

  • harissa

  • sare si piper

Taiati tijele de mangold in doua, cartofii rondele. Caliti ceapa si usturoiul taiate fin in putin ulei, adaugati 1 lingurita de piper, ghimbir si coriandru. Dupa 1 minut adaugati si rondelele de cartofi, acoperiti cu apa si lasati sa fiarba 10 minute.

Adaugati si tijele de mangold si lasati inca 20 de minute la foc mic. La sfarsit adaugati si tomatele si boabele de naut si lasati inca 10 minute. Sosul trebuie sa scada si tijele de mangold sa fie tandre.

Serviti fierbinte, cu sos harissa, si putin frunze de coriandru sau de patrunjel taiate grosier pe deasupra.