Risotto jamaican cu fasole neagra, spanac si lapte de cocos

INGREDIENTE

200g de orez basati sau cu bob lung

  • 300g de fasole neagra fiarta

  • 100g de spanac

  • 1 ceapa

  • 2 catei de usturoi

  • 250ml lapte de cocos

  • 400ml de apa cu un cub concentrat de supa de legume

  • 2 lingurite de pudra de curry

  • 2 lingurite de ghimbir pudra

Lasati fasolea la inmuiat in apa rece cel putin 1 ora si apoi fierbeti al dente intr-o oala cu multa apa (bobul trebuie sa ramana intreg). Taiati fin ceapa si caliti la foc mic intr-o tigaie in putin ulei adaugand si putina apa; puneti apoi in tigaie si usturoiul strivit, pudra de curry si ghimbir, orezul si lasati un minut la foc mic.

Apoi adaugati laptele de cocos si supa de legume (apa+cub concentrat) si lasati sa fiarba, apoi dati focul foarte mic si lasati inca 10 minute pana se absoarbe zeama. Adaugati spanacul si fasolea neagra, amestecati cu grija, lasati inca 5 minute la foc mic si apoi degustati cald!

ateliere fara frontiere