Supa libaneza de linte rosie cu mangold si lamaie

INGREDIENTE

  • 250g de linte rosie

  • 1.5l de apa

  • 1 ceapa rosie

  • 2 linguri de ulei de masline

  • 1 buchet de mangold

  • cateva frunze de coriandru congelat sau pudra si 1/2 lingurita seminte de coriandru strivite grosier

  • 1 lingurita de chimion pudra

  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra

  • 2 catei de usturoi

  • 50g de unt

  • coaja de la o lamaie bio

  • paine de acompaniament

  • 1 lamaie taiata sferturi

  • sare si piper negru

Spalati bien lintea cu apa rece si puneti la fiert cu 1.5 litri de apa, lasati 35 de minute la foc mic. Scoateti 1/2 din linte si lasati intr-un castron. Mixati restul de linte cu apa in care a fiert si putina sare.

Caliti ceapa rosie taiat fin intr-o tigaie cu putin ulei, taiati frunzele de mangold fara tija (pe care o pastrati pentru reteta de tarta sau de sauté). Puneti in supa de linte mixata frunzele de mangold, ceapa calita, condimentele si fierbeti inca 5 minute si restul de linte nemixata.

Caliti usturoiul strivit in untul topit timp de 2 minute si apoi varsati peste supa, luati oala de p efoc, si lasati 5 minute la infuzat sub capac.

Decorati castroanele cu coaja rasa de lamaie, frunze de coriandru si acompaniati cu paine proaspata si sferturi de lamaie.

ateliere fara frontiere