Babka cu leurda

INGREDIENTE

babka lung.jpg
babka rotund.png
  • 300g de faina neagra sau 350g de faina alba

  • 160ml apa calduta

  • 2 linguri de ulei de masline + 1

  • 1si 1/2 lingurite de sare (una pentru paine, una pentru pesto)

  • 1/2 lingurita de drojdie + 115g de maia (se gaseste in magazinele bio sau de inlocuit cu un plic de drojdie daca nu aveti )

  • 1 buchet de leurda

  • 125ml ulei de masline

  • 90g de branza de capra

  • 50g de parmezan

  • 50g de samburi de pin (optional)

Amestecati faina, sare si drojdia, apoi adaugati 2 linguri de ulei de masline, maia sau un plic de drojdie uscata, apa si framantati bine. Formati o minge rotunda si ungeti cu ulei: lasati apoi la dospit cateva ore, idel peste noapte intr-un vas acoperit cu o carpa curata.

Pentru pesto mixati restul de ingrediente. (acest pesto se poate pastra la frigider mai multe zile, cel putin 1 saptamana intr-un borcan cu capac.

Cand a dospit aluatul, framantati putin si intindeti cu facaletul pe o suprafata usor de curatat presarata cu faina. Aluatul trebuie sa aiba o forma dreptunghiulara de aporximativ 5mm. Ungeti generos cu pesto si rulati aluatul in lungime, apoi taiat delicat pe lungime aluatul pe din doua, impletiti ca in imagini pe round sau in forma de cozonac si lasati inca 1 ora la dospit in cuptorul incalzit la 50°C.

Apoi reglati cuptorul la 180°C, ungeti babka cu ulei de masline si lasati 30 de minute la cuptor pana se rumeneste bine.

Pentru un aperitiv spectaculos dar si foarte gustos!




ateliere fara frontiere