Cheesecake cu dovleac

INGREDIENTE

  • 350g de dovleac

  • 300g de branza tip Philadelphia

  • 100g de biscuiti petit beurre sau speculoos pentru versiunea dulce (biscuiti sarati tip TUC pentru versiunea sarata)

  • 40g de unt

  • 4 oua

  • 400 ml smantana lichida

  • 90g de zahar brun (pentru versiunea sarata punem putina sare, curcuma si curry)

  • 1 pastaie de vanilie

  • 1/4 ligurita de scortisoara, nucsoara si ghimbir pudra

Preincalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu putin unt forma de cheesecake si apoi puneti hartie de copt de jur imprejur.

Taiati dovleacul cuburi, puneti la cuptor cu scortisoara, ghimbir si nucsoara 20 de minute, mixati pana cand obtineti o pasta omogena si lasati sa se raceasca.

Amestecati 2 oua cu 40g de zahar, smantana, pasta de dovleac. Separat amestecati branza cu celelalte 2 oua si vanilia.

Sfaramati biscuitii si acoperiti fundul formei tasand bine cu o lingura sau o spatula. Apoi varsati delicat un strat de branza si apoi un strat de dovleac cu mare grija sa se pastreze 2 niveluri disticte.

Lasati la cuptor 45 de minute la 150°C (mijlocul prajiturii trebuie sa ramana moale), lasatis a se raceasca si puneti la frigider ideal 24h.

ateliere fara frontiere