Humus cu kale

INGREDIENTE

  • 200g de boabe de naut fierte (sau o conserva de boabe de naut)

  • 5 frunze mari de kale

  • 4 catei de usturoi

  • 2 linguri de seminte de floarea soarelui fara coaja

  • 1 lingura de seminte de chimen

  • 1 lingurita de scortisoara macinata

  • sare, piper, ulei de masline

  • zeama de la 1 lamaie

  • 1 lingura de tahini (pasta de susan)

Puneti cateii de usturoi la cuptor cu putin ulei cateva minte la 180°C pana devin moi.

Pentru frunzele de kale sunt 2 variante: fierte cateva minute in apa, sau crude pentru mai mult verde vitaminat:)

Intr-o tigaie puneti fara ulei semintele de chimen, de floarea soarelui, cateii de usturoi si dupa 3 minute scortisoara si lasati inca 3 minute.

Mixati boabele de naut, kale, tahin, zeama de lamaie, semintele, sare , piper si ulei : gustati si adaugati sare, piper, ulei daca este cazul. Daca nu doriti sa adaugati ulei, puteti adauga putina apa pentru o consistenta onctuoasa.

ateliere fara frontiere