Mangold cu iaurt si tahini de Yotam Ottolenghi

INGREDIENTE

  • 1 buchet mare de mangold

  • 40g de samburi de pin

  • 2 catei de usturoi

  • 50 ml vin alb sec

  • 3 linguri de ulei de masline

  • pentru sos: 50g de tahini (pasta de susan)+ 50g de iaurt grecesc+2 linguri de zeama de lamaie + 3 linguri de apa + 1 catel de usturoi strivit+sare+piper

Fierbeti tijele de mangold taiate in bucati de 2 cm timp de 2 minute apoi adaugati si frunzele taiate grosier inca 1 minut. Scurgeti bine de apa.

Intr-o cratita caliti samburii de pin in putin ulei de masline si amestecati tot timpul ca sa nu se arda; rezervati. Caliti usturoiul 1 minut, adaugati vinul alb si lasati putin sa se mai evapore din lichid, adaugati mangoldul, sare si piper si lasati la foc mic 2-3 minute.

Pe deasupra puneti sosul de tahini si samburii de pin.

Mai multe retete aici https://ottolenghi.co.uk/

ateliere fara frontiere