Praz cu branza cremoasa

INGREDIENTE

  • 2-3 bucati de praz

  • 2 frunze de dafin

  • 2 catei de usturoi

  • 1 pahar de vin alb

  • 3 linguri de ulei de masline + 2 linguri ulei de floarea soarelui

  • 1 ceapa rosie

  • 20g de coacaze

  • 1 lingura de otet (de cidru de preferinta)

  • 100g de branza de capra cremoasa

  • sare si piper

Taiati prazul in bucati de 10 cm, puneti intr-o oala cu foile de dafin, vinul alb, usturoiul, uleiul de masline sare si piper si adaugati 250ml de apa. Lasatis a fiarba la foc mic 30 de minute pana ce prazul este bine fiert si fondant.

Scoateti prazul pe o farfurie si lasati sosul sa se ingroase la foc mic.

Amestecati ceapa taiata fin cu otetul, coacazele si sosul si lasati 15 minute la marinat.

Chiar inainte de a servi, incalziti prazul la tigaie in ulei de floarea soarelui timp de 2 minute. Dispuneti (artistic:) pe o farfurie si puneti sosul marinat si apoi cu o lingura branzape deasupra.

ateliere fara frontiere