Kale cu tahini si ardei iute

INGREDIENTE

O reteta excelenta , gata in 10 minute, care se asorteaza de minune cu putin orez brun!

  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui + 1/2 lingurita de ulei de susan (sau putin mai mult ulei de flaorea soarelui daca nu aveti de susan:)

  • 4 catei de usturoi

  • 2 ardei iuti taiati felii

  • 500g de kale fara cotor, doar frunze

  • 1 lingura de sos de soia

  • 2 linguri de seminte de susan

  • 1 lingura de zeama de lamaie

pentru sos:

  • 120g de tahini

  • 2 lingurite de sos de soia

  • 2 lingurite de otet de orez (usor de gasit la raionul “international”)+2 lingurite de mirin japonez (sau inca 1 lingurita de otet de orez)

Pregatiti sosul amestecand toate ingredientele intr-un castron si adaugati 3-5 linguri cu apa pentru a obtine o consistenta onctuoasa.

Caliti in ulei usturoiul si ardeiul iute 2 minute si puneti deoparte.

In aceeasi tigaie caliti in ulei cat de mult kale incape, adaugati soia si 1 lingura cu apa, si lasati pana frunzele isi reduc volumul si se inmoaie, apoi adaugati putin cate putin restul de kale, amestecand inca 3-4 minute, pana cand frunzele de kale incep sa fie crocante si se evapora tot lichidul din tigaie. Adaugati semintele de susan, sucul de lamaie si luati de pe foc.

.Puneti frunzele de kale pe un platou mai adanc, adaugati sosul si apoi usturoiul si ardeiul iute.

ateliere fara frontiere