Orez thai cu varza

INGREDIENTE (4 persoane)

  • 1/2 varza taiata fin

  • 200g de orez

  • 1 ceapa

  • 2 catei de usturoi

  • 5 cm de ghimbir proaspat

  • 8 linguri de sos soia

  • 2 linguri de vin alb

  • 1 ardei gras sau kapia rosu sau 1 lingura de paprika/boia dulce

  • cateva frunze de coriandru proaspat sau uscat/congelat

  • ulei de masline

  • sare, piper

  • optional - cateva seminte de susan alb pentru decor

Fierbeti orezul al dente.

Intr-o oala mare sau un wok caliti in putin ulei de masline ceapa taiata fin, usturoiul strivit si ghimbirul ras fin timp de 30 secunde la foc mare, apoi adaugati varza si paprika si lasati un minut la foc iute, apoi adaugati sosul de soia, piperul.

Adaugati orezul fiert, coriandru si vinul alb.

In Thailanda aceasta baza de orez sauté se asociaza cu un steak bavette de vita marinat 30 de minute in sos de stridii si prajit la foc iute dus/intors, taiat fasii.

ateliere fara frontiere