Dovleac copt cu ceapa caramelizata si curry à la Catalina

Catalina si sotul ei sunt proaspat abonati la cosul de legume: au impartasit cu noi cu un entuziasm molipsitor prima lor “gateala” cu ingrediente de la cosul Bio&co! Asa ca impartasim si noi cu voi!

INGREDIENTE

  • 2 dovleci spalati curatati de seminte, taiati in cubulete si rasfirati intr-o tava de cuptor pe hartie de copt

  • deasupra se pune un strat generos de circa 2-3 linguri cu amestec de condimente tip curry

    mai merge si niste cimbru uscat

  • un varf de sare

  • ulei si otet basamic dupa gust

Se da la cuptorul preincalzit sa se coaca bucatelele de dovleci. (probabil vreo 40 de minute, dar cum fac toate din ochi sfatuiesc sa verificati la 20 de minute cum e treaba si sa mai intoarceti dovlecii)!
Separat, intr-o tigaie, punem o ceapa mare alba (alba sau 2 cepe rosii) la calit usor. Cu capac deasupra tigaii, sa se pastreze umezeala si sa nu se usuce. Cand ceapa a devenit translucida se pun 2-4 linguri de otet balsamic, jumatate de lingurita de zahar brun si sare; se amesteca. Se mai lasa pe fac pana se evapora alcoolul din otet. Atentie: incercam sa o luam de pe foc inainte sa se duca tot lichidul din tigaie.

Adunam dovleacul din tava intr-un vas de sticla si deasupra amestecam ceapa "caramelizata" si apoi uram pofta buna!

Excelent cu orez si/ sau salata verde!

ateliere fara frontiere