Supa de dovleac potimarron

INGREDIENTE

  • 500g de dovleac potimarron

  • 2 litri de supa legume (apa+2*cub concentrat) + 80g de piept de porc (sau fara pentru vegetarieni si alti vegani:)

  • 125g de fasole alba uscata

  • 1 telina radacina mica

  • 3 bucati de praz

  • 3 cepe

  • 3 catei de usturoi

  • 2 foi dafin + 2 fire de cimbru+2 fire rozmarin

  • 1 varf de nucsoara

  • sare si piper

  • 1 ardei iute- facultativ

Taiati legumele fin. Caliti sub capac ceapa, prazul, si pieptul de porc pentru non vegetarieni la foc mic. Adaugati supa, usturoiul strivit, telina, dafin, cimbru, rozmarin, nucsoara si lasati la foc mic 35 de minute. Adaugati apoi si fasolea si mai lasati la fiert 30 de minute.

Dovleacul taiat in cuburi mici se adauga la sfarsit si se lasa 10 minute la fiert cu restul.

Daca doriti sa va epatati convivii si va descurcati sa taiati un capac,sa scobiti dovleacul si sa-i folositi miezul, puteti pune supa la cuptor in dovleacul golit sub capac timp de 5 minute; daca nu va recomandam castroane de supa clasice:)

ateliere fara frontiere