Mangold gratinat cu branza

INGREDIENTE

  • 1 buchet mare de mangold
  • ulei de masline
  • 1 ceapa taiata fin
  • 200ml de sos béchamel facut in casa (reteta aici mai jos)
  • 1 ou - optional
  • 30g de cascaval ras (de preferat comté
  • 2 linguri de fulgi de ovaz sau de pesmet
  • sare, piper

Taiati mangold-ul, separati frunzele de tije; puneti la calit intr-o tigaie ceapa in putin ulei de masline, dupa 3 minute adaugati tijele si dupa 5 minute si frunzele. Puneti la scurs, altfel mangoldul va lasa multa apa in tava.

Preincalziti cuptorul la 200°C, ungeti o tava inalta cu putin ulei, amestecati sosul béchamel cu oul si cu mangoldul, puneti in tava, presarati branza rasa si fulgii de ovaz sau pesmetul. LAsati 15 minute la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Pentru sosul béchamel e nevoie de 4 lingurite de ulei, 2 lingurite de faina, 240 ml de lapte vegetal de ovaz, migdale, soia etc sau smantana lichida, sare , piper si un varf de nucsoara. Se caleste uleiul intr-o tigaie  cu faina fara sa lasati sa se coloreze, scoateti de pe foc si amestecati putin cate putin laptele, condimentele si puneti din nou pe foc mic amestecand continuu timp de 5-7 minute.

ateliere fara frontiere