Prajitura cu fenicul si mango

INGREDIENTE

  • 2 bulbi de fenicul (partea alba)

  • 1 mango copt

  • 2 oua

  • 100g de unt

  • 100g faina

  • 1/2 plic de praft de copt

  • vanilie

  • 1 varf de scortisoara, 1 varf de sare

  • 2 linguri de lapte

  • 2 linguri de ulei

  • 1 lingura de rom

  • zahar

Topiti 20g de unt intr-o tigaie si caliti 10 minute la foc mediu feniculul tait in lamele fine cu rom si 2 linguri de zahar. Prencalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati 1 ou cu 75g de zahar, faina, praf de copt, laptele, uleiul si sarea. Ungeti o forma de tarta cu putin unt si varsati compozitia de tarta, apoi lamelele de fenicul si mango taiat cuburi si presarati scortisoara. Lasati 20 de minute la cuptor.

Intr-o oala mica topiti 80g de unt, lasati la racit si incorporati celalalt ou, vanilia si 3 linguri de zahar. Amestecati si varsati peste prajitura apoi mai puneti inca 15 minute la cuptor.

Excelenta cu 1 lingura de inghetata cu ghimbir (de fapt cu orice fel de inghetata asortata: mango, vanilie…)!

ateliere fara frontiere