Borek turcesc cu mangold

INGREDIENTE

  • 400g de mangold
  • ulei de masline 
  • 4 oua +1 pentru decor
  • 500g de cottage cheese
  • 200g de telemea sau feta sfaramata
  • 240g de smantana
  • 180ml de apa gazoasa
  • 250g de foi de placinta tip filo
  • 1 lingurita de seminte de mac
  • 1 lingura de seminte de floarea soarelui
  • 1 lingura de seminte de dovleac

Preincalziti cuptorul la 170°C si ungeti o tava care merge la cuptor cu putin ulei.

Taiati fin mangoldul si caliti-l la foc iute cu putin ulei 2-3 minute la tigaie.

Bateti ouale ca pentru omleta, adaugati branza, smantana, apa si mangoldul, sare, piper.

Puneti in tava cate 5 foi de placinta unse fiecare cu putin ulei, apoi adaugati putina compozitie cu ou/branza/mangold , apoi 2 foi de placinta+ compozitie si tot asa pana se termina compozitia. Deasupra puneti 5 foi de placinta unse cu ulei, ungeti cu oul suplimentar batut si presarati semintele.

Puneti la cuptor 50 de minute.

SFAT ANTIRISIPA : daca va raman foi de placinta le puteti pastra la frigider intr-o carpa de bucatarie umeda ca sa nu se usuce si le puteti folosi in urmatoarele 2 saptamani.

ateliere fara frontiere