Salata de vinete cu cherry, telemea si sos de rodie

INGREDIENTE

  • 2 vinete (450g) 
  • 300g de tomate cherry
  • 2 linguri de frunze de busuioc
  • 2 linguri de frunze de menta
  • 75g de telemea sau feta  sfaramata
  • 4 felii de prosciutto (60g) - optional
  • 90g de paine sau pita rupta bucati mici

SOS DE RODIE

  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de sirop de rodie
  • 3 lingurite de otet de Xeres sau balsamic
  • 60ml de ulei de masline
  • 1 varf de chilli sau boia de ardei iute

Preincalziti cuptorul la 200°C, puneti prosciutto la cuptor pe o hartie de copt, precum si painea rupta bucati mici si presarata cu 1 lingura de ulei de masline, 15 minute pana se rumenesc.

Taiati vinele pe lungime in felii subtiri, ungeti-le cu restul de ulei de masline, si puneti-le intr-o tigaie-grill 3 minute pe fiecare parte.

Pentru sosul de rodie, amestecati bine toate ingredientele.

Amestecati vinetele, tomatele cherry, ierburile si branza si apoi adaugati sosul, prosciutto si painea.