Omleta cu mangold si salata de ardei gras

INGREDIENTE (pentru 4 persoane, sau doua foarte infometate:)

  • 250g de ardei gras
  • 1 lingura frunze de cimbru
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingur de otet balsamic
  • 1 lingura de ulei de masline
  • un buchet de mangold
  • 10 oua 
  • 60 ml de lapte
  • 200g de frunze de  salata (mesclun, rucola, baby spanac etc) - optional
  • 40g de branza pecorino taiata fin in petale - optional

Puneti ardeii la copt sau taiati bucati intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Cand se rumenesc puneti-i intr-un castron mare la racit; pe urma adaugati un catel de usturoi strivit, cimbru, ulei, otet balsamic + frunze de salata.

Taiati cozile de la mangold si pastrati-le pentru tarta cu mangold:), apoi taiati frunzele fin. Bateti ouale cu laptele, sare, piper, usturoiul strivit, frunzele de mangold, sare si piper.

Intr-o tigaie antiadeziva varsati 1/4 din omleta (facem 4 omlete sau 2 in functie de gradul de infometare:).

Pe deasupra imprastiati (artistic) salata !

ateliere fara frontiere