Scarpaccia de dovlecei

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 dovlecei (600g)
  • 80g de parmezan
  • 100g de faina
  • 200 ml de lapte
  • 1 ceapa
  • ulei de masline pentru forma de tarta/ tava de copt (sau hartie de copt)
  • 20 de frunze de menta taiate fin
  • sare si piper si /sau ardei iute Espelette

 

Scarpaccia este o placinta cu parmezan originara din regiunea toscana; exista chiar si o versiune dulce de desert!

Preincalziti cuptorul la 200°C. Taiati dovleceii in sferturi / batonase pe lungime.

Bateti ouale adaugati parmezan, faina, sare, piper, lapte, ceapa si menta. Intr-o tava unsa cu ulei de masline ( sau cu hartie de copt) puneti dovleceii, apoi amestecl cu oua si putin parmezan. Puneti la cuptor 30 de minute.

Se degusta rece sau cald, la picnc sau taita bucati mici la aperitiv!