Chips-uri de vinete - Jamie Oliver

INGREDIENTE

  • 150g de faina (de preferat faina de naut dar merge si cu faina de grau:)
  • 1/2 lingurita de chili
  • 2 lingurite de seminte de chimen
  • 1 lingurita de coriandru macinat
  • 4 vinete
  • ulei de masline
  • curry

INGREDIENTE PENTRU CHUTNEY DE CORIANDRU

  • 1 lamaie verde
  • 1 ardei iute verde
  • 150 ml iaurt
  • 1 buchet de coriandru
  • 25g de nuca de cocos (proaspat) macinata

Mai intai preparati chutney  amestecand zeama de lamaie verde cu restul ingredientelor. Puneti la rece.

Amestecati faina, condimentele cu 150-180 ml de apa rece. Taiati vinete felii de 3 cm grosime.

Intr-o tigaie adanca puneti uleiul la incalzit la 180°C, apoi puneti feliile de vinete in sos si pe urma la prajit 2-3 minute pe fiecare parte pana devin aurii si crocante!

Lasatile la scurs pe un platou cu hartie absorbanta de bucatarie si apoi degustati vinetele acompaniate de chutney!

Mmmm!