Salata de castraveti cu usturoi si ghimbir

INGREDIENTE

  • 4 castraveti taiati fin pe lungime
  • 1 cepa rosie taiata fin
  • 15g de ghimbir proaspat
  • 1 lingurita de sare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de seminte de susan
  • 3 linguri de coriandru taiat fin
  • pentru sos: 3 linguri de otet de orez, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 2 linguri de ulei de susan (sau inca 2 de floarea soarelui:), putin zahar brun

Amestecati ingredientele pentru sos intr-un castron si apoi puneti ceapa taiaa in inele foarte fine si lasati al marinat 1 ora.

Radeti fin ghimbirul, striviti usturoiul apoi adaugati-le pe amandoua la sos peste ceapa.

Taiati castravetii in felii fine pe lungime cu o mandolina, amestecati cu sosul si apoi adaugati seminte de susan si coriandru.