Fasole verde cu alune si portocala

Inca o reteta ottolenghi.co.uk! Cine zicea ca fasolea verde e plictisitoare ?

INGREDIENTE

  • 200g de fasole fideluta - in reteta originala e un amestec de fasole verde lata si fideluta
  • 20g de alune de padure
  • 1 portocala (bio de preferinta)
  • cateva fire de ceapa de tuns/chives
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de ulei de alune (sau de nuci, sau tot de masline:)
  • sare de mare grunjoasa si piper negru

Preincalziti cuptorul la 180°C si coaceti alunele timp de 10 minute. Apoi striviti-le grosolan.

Fierbeti o oala mare de apa cu sare si puneti fasolea fideluta 4 minute, apoi lasati-o la scurs intr-o strecuratoare pana se raceste.

Scoateti coaja de portocala in lamele fine fara partea alba cu un cutit sau pentru cei mai bine dotati cu o unealta speciala.

Amestecati apoi toate ingredientele si degustati la temperatura ambianta. Un deliciu!