Dovlecei umpluti - o reteta anti risipa alimentara

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai mari
  • 250g de carne tocata (sau resturi de sos bolognese sau resturi  de pui) / in versiunea vegetariana se pot pune 150g ciuperci taiate in cuburi mici, 50g masline negre, 1 rosie taiata cuburi sau ce mai gasiti prin frigider in curs de ofilire)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • optional - 1 lingura de orez lasat la inmuiat in apa, sau bulgur, sau cuscus 
  • optional - putina boia sau ardei iute
  • 1 buchet de patrunjel taiat fin sau un amestec de herbes de provence
  • sare, piper
  • putin ulei de masline

Taiati dovleceii pe lungime pe jumatate si scoteti miezul/semintele cu o lingura. Puneti putina sare.. 

Amestecati restul ingredientelor taiate fin cu orezul, putina sare si piper si umpleti dovleceii; la sfarsit puneti dovelecii intr-o tava si puneti putin ulei de masline pe deasupra.

Lasati la cuptor 1 ora la 150°C pana se rumenesc deasupra si se coc bine in interior (testati cu o furculita).

Pe deasupra puteti presara putin parmezan.

Nu stim cum sunt altii - dar pe noi ne duce direct cu gandul la Coasta de Azur sau pe campiile din Provence!