Salata de fasole verde cu nectarine

INGREDIENTE

  • 400g de fasole verde
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita de sare de mare
  • 3 nectarine
  • gomashio (vezi mai jos reteta)

Scoateti coditele de la fasolea verde si fierbeti timp de 8 minute. Scurgeti apa si clatiti sub un jet de apa rece sau un castron cu apa cu gheata.

Intr-un castron mare de salata amestecati uleiul, zeama de lamaie, sarea, fasolea verde si gomashio, condiment japonez care se poate face acasa (e chiar  mai delicios decat cel cumparat!)

Pe o farfurie incorporati delicat in salata lamele de nectarina! Se degusta si cu ochii!

GOMASHIO

  • 50g de seminte de susan
  • 2 lingurite de pudra de ardei iute
  • 10g de sare de mare

Puneti semintele de susan intr-o tigaie la foc mic pana cand incep sa degajeze un parfum de susan. Intr-un castron striviti semintele de susan , adaugati sarea si pudra de ardei iute.

Se pastreaza bine timp de o luna intr-un borcan cu capac in frigider.