Chiftele de dovlecei cu ricotta si sos de iaurt

INGREDIENTE

SOS DE IAURT

  • 1 catel de usturoi strivit
  • 125ml (1/2 cana de iaurt) grecesc
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • sare si piper

CHIFTELE

  • 3 dovlecei medii sau unul mare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 oua batute omleta
  • 125 ml de ricotta
  • 5 linguri de pecorino sau parmezan
  • 4 linguri de menta taiata fin
  • 2 fire de ceapa verde sau chives/ciboulette/ceapa de tuns
  • 4 linguri de patrunjel
  • 1/4 de cana de faina
  • ulei pentru prajit
  • piper

Pentru sosul de iaurt mixati toate ingredientele si lasati la rece in frigider.

Radeti dovleceii, adaugati 1/2 lingurita de sare, amestecati si lasati intr-o strecuratoare la scurs.

Intr-un castron mai mare amestecati ouale cu ricotta, pecorino sau parmezan, dovleceii rasi si scursi, verdeturile taiate fin, faina si putin piper.

Intr-o tigaie puneti putin ulei, apoi puneti cu lingura din compozitia de mai sus si lasati cate 2 minute pe fiecare parte pana se rumenesc. Lasati la scurs pe un platou cu un servetel absorbant.

Daca sunt pregatite in avans, chiftelutele pot fi incalzite la cuptor 8 minute la 180°C.

Se pare ca se asorteaza foarte bine la gust cu tot ce este rece si cu bule!