Budinca cu dovlecel si fasole verde

INGREDIENTE

  • 150G de branza proaspata (sau stil Philadelphia)
  • 100g de fasole verde
  • 300g dovlecei (eventual alte legume uitate prin frigider mazare, morcov etc)
  • cateva fire de coriandru si chives
  • sucul de la 2 lamai
  • 5 foi de gelatina (sau 1 pachetel de gelatina vegetala)
  • sare, piper

Spalati bine legumele, taiati-le dupa inspiratie si puneti-le separat la fiert 5 minute pe fiecare sortiment. Scurgeti bine de apa.

Puneti gelatina la inmuita in apa rece.

Puneti la fiert 10cl de apa, adaugati zeama de lamaie si foile de gelatina inmuiate. Amestecati bine si apoi adaugati si branza si ierburile taiate fin, putina sare si piper.

Intr-un vas de aspic, puneti un strat de branza, un strat de dovlecei, apoir branza, apoi fasole verde si alternati asa pana se tremina ingredientele. Deasupra trebuie sa fie un strat de branza. Lasati 6 ore la frigider.

Excelent de racoritoare cu o salata de mesclun cu otet balsamic!