Tarta de dovlecei cu mamaliga

INGREDIENTE

  • 800g de dovlecei
  • 250g de malai
  • 50g de parmezan ras
  • ulei de masline
  • ierburi de Provence
  • sare, piper

Fierbeti o mamaliga mai groasa, adaugati sare si putin piper. Preincalziti cuptorul la 220°C.

Pana fierbe mamaliga, taiati dovelecii in lamele fine si caliti in ulei de masline intr-o tigaie adanca, cu sare, ierburi de provence , piper. Lasati la foc mic cu capac 15 minute. Apoi puneti-i intr-o strecuratoare.

Puneti mamaliga intr-o forma de tarta unsa cu ulei, lasati 15 minute la cuptor pana se rumeneste bine (pentru specialisti - ideal ar trebui intoarsa si rumenita pe ambele parti).

Scoateti din cuptor, puneti dovleceii pe deasupra si lasati inca 10 minute la cuptor, apoi scoateti si presarati parmezanul pe deasupra. Este excelenta si calda si rece!