Crumble de dovlecei

INGREDIENTE - 6 persoane

  • 1 kg de dovlecei
  • 1 lingura de ierburi de Provence
  • 1 lingurita de chimion
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 varf de sare
  • 1 vard de piper
  • 200g de branza telemea sau feta
  • 190g de faina
  • 90g de migdale pisate
  • 120g de unt

Taiati fin usturoiul si dovleceii in cuburi mici.

Intr-o tigaie incalziti uleiul si caliti usturoiul cu chimionul 3 minute. Adaugati dovleceii si lasati sub capac 20 de minute. Puneti dovleceii intr- o sita la scurs.

Preincalziti cuptorul la 210°C. Taiati branza in cuburi si presarati ierburile de Provence pe deasupra.  Amestecati cu dovleceii scursi bien de zeama.

Puneti intr-un vas rezistent la cuptor si pe deasupra puneti crumble - amestecati untul taiat in cuburi mici cu faina, migdalele si amestecati pana obtineti un aluat extrem de sfaramicios. Lasati la cuptor 30 de minute pana se rumeneste deasupra.

Pofta buna!