Tarta cu praz si ciuperci Jamie Oliver

INGREDINTE

  • 750g de ciuperci
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire medii de praz  (6 daca sunt mici)
  • cateva fire de cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • 200ml de vin alb
  • 1 lingura mustar de dijon
  • 2 linguri de mustar boabe (à l'ancienne)
  • 200g de smantana
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 oua
  • 25g de parmezan
  • optional - cateva funze de salvie
  • pentru aluat: 150g de unt+30g de branza Cheddar+ 300g de faina (intergarala) + 1 lingura de samanta de mac

Taiati ciupercile grosolan in cuburi, prazul in rondele, taiati usturoiul fin, alegeti frunzele de cimbru.

Intr-o tigaie incalziti 1 lingura de ulei de masline, caliti  10 minute ciupercile cu sare si piper. Puneti deoparte. Caliti 15 minute separat prazul, cu usturoiul si cimbrul. Varsati si ciupercile peste acest amestec in tigaie, adaugati vinul si lasati la foc mic 6 minute.

Amestecati ambele feluri de mustar cu smantana peste compozitie, cu cateva fire de patrunjel taiat fin.

Pregatiti aluatul amestecand untul taiat cuburi mici cu branza Cheddar, faina si semintele de mac si un varf de sare. Adaugati 80ml de apa si amestecati bine, lasati pe urma 30 de minute la frigider.

Preincalziti cuptorul la 200°C, intindeti aluatul pe o plansa presarata cu faina, bateti ouale in omleta si puneti peste compozitia cu praz si ciuperci, dar pastrati o lingura.

Puneti amestecul in mijlocul aluatului, pliati marginile spre interior si presarati restul de ou pe marginea tartei si apoi parmezan ras.

Lasati 35 de minute la cuptor.

Prajiti frunzele de salvie intr-o tigaie in putin ulei de masline pana devin ca chipsurile si presarati peste tarta!

Pofta buna!