Salata de gulii, morcovi si ridichi

INGREDIENTE 4 persoane

  • 2 gulii taiate felii fine
  • 2 morcovi taiati felii fine
  • 150g de ridichi taiate felii fine
  • 4 linguri de otet alb (de vin de preferinta)
  • 3 linguri de miere sau zahar brun
  • sare
  • 1 lingura de zeama de lamaie verde
  • 1 lingura de seminte de mac
  • 1/2 lingura de seminte de fenicul coapte putin in tigaie
  • 1 ardei iute/chilli taiat foarte fin
  • 2 linguri de ulei (de arahide de preferinta)
  • 2 linguri de patrunjel taiat mare
  • 2 linguri de menta taiat grosolan

Amestecati intr-un castron mare legumele cu otet, miere/zahar, 2 lingurite de sare, mixati bien pana se dizolva zaharul si se lasa zeama. Lasati la rece 30 de minute.

Apoi adaugati zeama de lime, semintele, ardeiul iute si mixati din nou. Inainte de a servi, adaugati uleiul de arahide ( sau de masline), patrunjelul si menta. Adaugati sare daca mai este nevoie.

Pofta buna!

PS mai multe retete deliciose de Yotam Ottolenghi - https://www.theguardian.com/lifeandstyle