Prajitura cu dovlecei si ciocolata

INGREDIENTE

  • 120G unt la temperatura ambianta sau 120ml de ulie de masline
  • 240g de faina
  • 60g de cacao
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu  (sau praf de copt)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 150g de zahar
  • 1 lingurita de concentrat de vanilie
  • 3 oua
  • 350g de dovlecei rasi (1,5 dovlecei medii)
  • 160g de ciocolata neagra (sau cu lapte;)
  • zahar pudra sau ciocolata topita pentru decor

Preincalziti cuptorul la 180°C , ungeti o tava de prajitura cu unt sau cu ulei.

Amestecati faina, pudra de cacao,  bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea.

Amestecati separata zaharul cu untul, adaugati vanilia, ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ingredient.

Puneti deoparte 1/3 din amestecul cu faina si amestecati restul cu untul si ouale.

Adaugati dovleceii rasi si ciocolata cu 1/3 ramas si amestecati cu restul compozitiei.

 

Puneti la cuptor in forma de prajitura timp de 40-50 de minute.  Lasati sa se raceasca 10 minute, si presarati pe deasupra zahar pudra sau ciocolata topita.

Miaam!