Placinta spirala cu spanac

INGREDIENTE

  • 500 g aluat foietaj
  • 600 g spanac
  • 100 g ricotta/urda/braza proaspata de vaci
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingura rasa pesmet
  • 1 ou, 1 galbenus + 2 linguri lapte
  • mac/susan

Se spala bine frunzele de spanac, se pun in apa sarata clocotita la fiert 5 minute si pe urma se scot si se lasa la scurs intr-o sita. Se toaca apoi marunt, se amesteca cu branza, oul si pesmetul.

Aluatul foietaj se taie pe lungime in fasii de 5 cm, pe mijloc se pune compozitia cu spanac  pe toata lungimea; se ruleaza fiecare fasie pe lungime si se dispun intr-o forma rotunda de tarta in spirala.

Pe deasupra se unge cu amestecul galbenus de ou+lapte si se presara pe deasupra cu mac sau /si susan. Se coace la cuptor la 200°C timp de 25-30 de minute pana se rumeneste.

Este buna la aperitiv, dar si cu o salata verde. Pofta buna!