Toast aperitivo-festiv de cartofi

INGREDIENTE

       Versiunea 1 cu icre negre

  • 4 cartofi
  • 150g de smantana groasa
  • 1 borcan mic cu icre negre

Fierbeti 10-12 minute cartofii cu sau fara coaja, ideal la abur, taiati in rondele, puneti cate o lingura de smantana si 1/2 linguri de caviar.

       Versiunea 2 cu icre rosii

  • 20g icre rosii (de somon de exemplu)
  • 6 cartofi
  • 1/2 ceapa
  • 2 oua
  • 15cl smantana groasa
  • sare si piper
  • ceapa verde

Taiati cartofii in rondele, fierbetii in apa sarata 10 minute. Fierbeti si ouale tari si lasi sa se raceasca. Taiati foarte fin ceapa, cu ouale fierte, sare , piper si smantana.

Pe un plaou, puneti rondelele de cartof, pe urma amestecul cu smantana si terminati cu icrele de somon. Decorati cu rondele mici de ceapa verde.

      Versiunea 3 cu branza si verdeata

  • 4 cartofi
  • branza proaspata
  • cateva fire de chives (ciboulette)
  • 1 lingurita de frunze de patrunjel taiate fin
  • sare, piper

Fierbeti cartofii rondele 10 minute, scurgeti; amestecati branza cu patrunjel, sare, piper, chives tait fin.

Puneti peste rondelele de cartofi braza si decorati cu un fir de chives!

ateliere fara frontiere