Focaccia cu maghiran si susan

INGREDIENTE (pentru 3 bucati de focaccia)

  • 425g faina
  • 340g apa rece
  • 5g drojdie
  • 5g sare
  • 5g zahar
  • 4 linguri de maghiran taiat fin
  • 4 linguri de susan
  • 2 ligurite de sare grunjoasa
  • 4 linguri ulei de masline

Framantati apa+ drojdie+faina+sare+zahar pana cand obtineti o coca moale si lipicioasa.

Puneti putin ulei intr-un castron si lasati coca la dospit 30 de minute. Impaturiti coca ca pe un plic si mai lasati inca 30 de minute la dospit.

Faceti 3 portii de coca, impaturiti fiecare bucata in 2, pe urma in 4 pe o hartie de copt.

Puneti coca in tava cu tot cu hartia de copt, intindeti in forma de oval, puneti 1/2 din ulei peste tot si presarati amestecul de maghiran, susan, sare. Puneti la cuptor la 230°C timp de  15 minute.

Scoateti din cuptor si presarati cu restul de ulei.

Este o reteta excelenta ca acompaniament pentru o salata compusa!

ateliere fara frontiere