Focaccia cu ceapa verde si verdeturi

INGREDIENTE (4-6 persoane in functie de gradul de infometare:)

  • 300g faina de paine
  • 250ml apa
  • 160 g parmezan ras
  • 1 plic de drojdie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 3g sare
  • o legatura ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 10 frunze de menta (e ok si cu frunze uscate sau congelate)
  • 1 lingura de patrunjel taiat fin (de la congelator)
  • 80ml ulei de masline
  • sare si piper

Amestecati apa cu drjdia, 2 linguri de ulei de masline, apoi puneti si faina, parmezanul si sarea.

Lasati 1/2-1 ora la dospit.

Intr-o tava, intindeti aluatul presati ulei de masline, intepati aluatul pe toata suprafata cu o furculita si puneti la cuptor 15 minute pana se rumeneste putin deasupra.

Pe deasupra presarati sosul pregatit astfel: mixati bine ceapa verde, cu usturoi, menta, patrunjel, ulei masline, piper. Pe deasupra presarati sare de mare grujoasa.

In acest pesto se pot mixa si frunze de claytone de cuba sau mâche.

Puteti decora focaccia si cu cateva frunze intregi de mâche sau claytone de cuba, rucola, sau frunze de mustar si mizuna. Cu cat mai verde, cu atat mai buna!

ateliere fara frontiere