Supa crema de valerianela (mâche) cu ou, bacon si crutoane

INGREDIENTE (4 persoane)

  • 1 ceapa + 1 ceapa tip echalote (sau 2 cepe:)
  • 150 g de mâche (valerianela)
  • 250g de cartofi (2-3 cartofi medii)
  • 200g de smantana 
  • 25g unt
  • 6 oua de prepelita sau 2 oua de gaina
  • 100g de cubulete de bacon
  • 50g de crutoane de paine
  • 700 ml de apa+1 cub legume
  • 4 linguri de ulei de masline

Taiati fin ceapa, curatati si taiati cartofii in cuburi mici, spalati valerianela si pastrati 4 buchetele pentru decor.

Caliti ceapa, apoi adaugati valerianela, cartofii taiati cuburi si adaugati apa+cub legume. Fierbeti la foc mic timp de 15 minute.

Prajiti cubuletele de bacon fara grasime la foc mic, pana devin crocante. Fierbeti ouale tari. Prajiti painea uscata si taiati-o in crutoane.

Mixati supa, apoi adaugati smantana si mixati din nou. Puneti in farfurii adanci si decorati cu bacon, crutoane, bucatele de valerianela puse deoparte, presati cate o lingurita de ulei de masline pe deasupra.

Pofta buna!

ateliere fara frontiere