Muffin romantic cu sfecla si ciocolata

INGREDIENTE

  • 200g de sfecla cruda, decojite, rase
  • 200g de mere decojite, rase (de preferat granny smith)
  • 100g de ciocolata alba
  • 75g de ghimbir confiat (optional)
  • 50g nuci
  • 80g de fulgi de ovaz (sau fulgi de muesli)
  • 80ml de lapte batut/iaurt de baut
  • 5 oua
  • 120 ml de ulei sau unt topit
  • 250g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 varf de scortisoara
  • 100g de zahar
  • 1 praf de sare

Preincalziti cuptorul la 200°C, intr-un castron amestecati faina, ovazul, praful de copt, zaharul, sarea si scortisoara. intr-un alt castron amestecati laptele batut, uleiul si ouale, apoi adaugati sfecla rasa fin, merele, ciocolata rupta in bucati mici si ghimbirul.

Amestecati continutul celor 2 castroane, puneti in forme de muffin cu o lingura compozitie pana la 3/4 din forma, presarati nuca pe deasupra, puneti la copt 10 minute, intoarceti forma si lasati ina 10 minute.

Puteti decora farfuria cu petale de trandafir :), ba da, functioneaza!

ateliere fara frontiere