Tarta de dovleac cu nuca de cocos

INGREDIENTE

  • 800g de dovleac

  • 200g de nuca de cocos rasa

  • 1 aluat foietaj (preferabil facut acasa:)

  • 3 oua

  • 25cl de smantana

  • vanilie

  • 200g de zahar pudra

  • 1 varf de sare

Preincalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul foietaj intr-o forma de tarta si intepati-l cu o furculita peste tot.

Curatati de coaja si taiati dovleacul cuburi mici, puneti -l la fiert si mixati-l bine. Intr-un castron, amestecati ouale cu zaharul, apoi adaugati nuca de cocos, vanilia si un varf de sare. Adaugati smantana si amestecati pana obtineti o consistenta omogena si onctuoasa.

Puneti dovleacul peste aluat si puneti la cuptor 35-40 minute pana cand se formeaza o crusta rumenita deasupra. De degustat calduta sau rece!

ateliere fara frontiere