Tarta cu praz

INGREDIENTE

  • 1 legatura de praz (300g)
  • 20 g unt
  • 1 cub concentrat de legume
  • 250 ml de vin alb sec
  • 300g branza tip Philadelphia
  • 2 oua
  • piper
  • OPTIONAL 75g de cubulete de bacon
  • 1 aluat foietaj/ aluat tarta

Intr-o tigaie cu capac puneti prazul taiat rondele la calit cu 20g unt aproximativ 10 minute; adaugati vinul alb, cubul de legume diluat in putina apa, lasati sa fiarba 20 minute cu capacul pus.

Rumeniti cubuletele de bacon intr-o tigaie (daca nu sunteti vegetarieni, altfel sariti peste acesta etapa:)

Intr-un castron amestecati bine branza, ouale unul cate unul, cubuletele de bacon, piper si prazul.

Intendeti aluatul intr-o forma de tarta, puneti compozitia de mai sus deasupra si presati parmezan; lasati 30 de minute la cuptor la 180°C

Pofta buna! 

 

ateliere fara frontiere